Undervisere

Faste undervisere (forår 2024)

(Foto: Sigrún Gudbrandsdóttir)
Pernille Abd-El Dayem (hun/hende; født 1985) blev uddannet fra Forfatterskolen i 2012 og har i en årrække undervist på Testrup Højskoles Skrivelinje. Hun debuterede i 2015 med Inden for revet. Siden er romanen June i udkommet 2018, som hun modtog Michael Strunge-prisen og Blixens Årets Talent-pris for, og i august 2022 udkom novellesamlingen Omsorgsdage. Pernille har været arrangør af Donna Wood-oplæsningerne og medredaktør på Donna Wood-genskrivningerne.


Mathilde Moestrup (hun/hende; født 1991) er forfatter, oversætter og journalist. I 2023 debuterede hun med romanen Elektras breve, og samme år udkom hendes oversættelse af prosasamlingen Sonetten om åndedrættet. Hun har siden 2017 været skribent på Informations bogtillæg. Hun er cand.mag. i litteraturvidenskab og uddannet fra skriveskolen Biskops-Arnö.


(Foto: Karen Fjordside Pontoppidan)
Andrea Fjordside Pontoppidan (hun/hende; født 1990) er uddannet litterat og har studeret "Essay og kritik" på den svenske skriveskole Biskops Arnö. Hun debuterede med bogen Kartoffeløje på OVBIDAT i 2022 og skriver desuden kritik for Litteraturmagasinet Standart og Magasinet Atlas. Hun er forlægger hos den kuratoriske platform og mikroforlaget Laboratoriet for Æstetik og Økologi og har tidligere undervist i kreativ skrivning på bl.a. Testrup højskole og Borups højskole.


Gæsteundervisere (forår 2024)

Gry Stokkendahl Dalgas (hun/hende; født 1990) er forfatter og skriveunderviser. I 2019 dimitterede hun fra Talentskolens forfatterlinje, og samme år udkom hendes debutdigtsamling Det er herfra jeg vil begynde at tale, disse ord kan finde vej, for hvilken hun modtog Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris. I foråret 2022 udgav hun langdigtet Kudan; eller Kalven, og i september 2022 udkom hendes bog At performe transkønnet vrede, som hun blev tildelt Poesiens pris for. Gry har tidligere undervist på Skrivekunstskolen og Testrup Højskole.


(Foto: Kajsa Gullberg)
Siri Ranva Hjelm Jacobsen (hun/hende; født 1980) debuterede i 2016 med romanen Ø, som hun modtog den internationale MarEtica-pris for. Siden er prosahybriden Havbrevene udkommet i 2018 i samarbejde med billedkunstneren Dorte Naomi, og i 2020 udkom hybridromanen Dafnesyndromet. Siris bøger er oversat til en række sprog herunder engelsk, fransk og italiensk. Som essayist har Siri skrevet for flere danske og udenlandske medier. Siri arbejdede i en årrække som kritiker for Weekendavisen og Information, og i dag arbejder hun også som skønlitterær oversætter af bl.a. Ursula le Guin, Torrey Peters og Johanne Lykke Naderehvandi.


(Foto: Rolf Sparre Johansson)
Hannah Lutz (hun/hende; født 1984) er opvokset i Finland og har de seneste 14 år boet i Danmark, hvor hun er uddannet fra Forfatterskolen. Siden 2018 har hun undervist på Forfatterskolen PS! for psykisk sårbare og Vallekilde højskole. Hannah debuterede med den anmelderroste roman Vildsvin i 2016, som også blev solgt til udgivelse på Albert Bonniers Förlag i Sverige og Förlaget M i Finland. Hendes anden roman, Selma, udkom til august i år.


Skoleleder

(Foto: Trine Kobborg)
Rolf Sparre Johansson (de/dem; født 1985) debuterede i 2015 med digtsamlingen Søvn og har siden udgivet tre yderligere digtsamlinger, senest Lysets jord i 2021. De er cand.mag. i litteraturvidenskab og har flere års erfaring med skriveundervisning fra Skrivekreds i Nordvest, som de var med til at stifte i 2017, og Tologis-logis, som de stiftede i 2021. Siden 2010 har de arbejdet som redaktør på forlaget OVBIDAT.


Tidligere faste undervisere / gæsteundervisere: Ditte Holm Bro, Liv Nimand Duvå, Sidsel Ana Welden Gajardo, Sebastian Nathan, Jakob Slebsager Nielsen, Lucia Odoom, Cæcilie Højbjerg Poulsen, Sabitha Söderholm.