Undervisere

Faste undervisere

Ditte Holm Bro (født 1985) er forfatter og oversætter fra engelsk, svensk og norsk. Hun har blandt andet oversat værker af Anne Boyer og Adrienne Rich. I 2021 debuterede hun med romanen Fladland, som hun vandt Kritikersalonens debutantpris for. Hun er uddannet fra Skrivekunstakademiet i Bergen og Litterär gestaltning i Göteborg og har tidligere undervist på Vestjyllands Højskole og Skrivekreds i Nordvest.


Sidsel Ana Welden (født 1991) har udgivet romanen I det hvileløse på forlaget Harpyie og tre psykiatripjecer på Forlaget Amulet, der vandt Weekendavisens Litteraturpris 2021. Senest har hun været med til at redigere antologien Hjertet er en fold med heste, som også er udkommet på Amulet. Hun er uddannet journalist og fra forfatterskolen Skrivekunstakademiet i Bergen.


Rolf Sparre Johansson (født 1985) debuterede i 2015 med digtsamlingen Søvn og har siden udgivet tre yderligere digtsamlinger, senest Lysets jord, som udkom på forlaget Harpyie i 2021. Han er cand.mag. i litteraturvidenskab og har flere års erfaring med skriveundervisning fra Skrivekreds i Nordvest, som han var med til at stifte i 2017. Siden 2010 har han drevet forlaget OVBIDAT.


Gæsteundervisere, forår 2023

Gry Stokkendahl Dalgas (født i 1990) er forfatter og skriveunderviser. I 2019 dimitterede hun fra Talentskolens forfatterlinje, og samme år udkom hendes debutdigtsamling Det er herfra jeg vil begynde at tale, disse ord kan finde vej på forlaget OVBIDAT, for hvilken hun modtog Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris. I foråret 2022 udgav hun langdigtet Kudan; eller Kalven, en vanskabt kalvs to-dage-lange liv og talestrøm. Gry har tidligere undervist på Skrivekunstskolen og Testrup Højskole.


Sabitha Söderholm (født 1989) debuterede som forfatter i 2022 med digtsamlingen Chellam, som udkom på Gads Forlag og blev nomineret til Bogforums debutantpris. Den 1. december 2022 udkommer hendes anden bog, Månens urt, på OVBIDAT. Hun er desuden uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og har som kunstner også arbejdet meget med tekst, især henvendelsen og brevet, og det kommer til udtryk i hendes arbejde som forfatter. Hun har selv sagt om sin egen poetik, at hun opfatter sin skrift som et omsorgsarbejde.


Jakob Slebsager Nielsen (født 1993) er redaktør, oversætter og forlægger. Han har gået på Biskops Arnös Forfatterskole i Sverige, har en BA i Dansk fra Københavns Universitet og har tidligere været en del af redaktionen på forlaget OVBIDAT. I 2019 var han med til at stifte forlaget Amulet. Jakob arbejder som skønlitterær redaktør på Gads Forlag og har tidligere gæsteundervist på Produktionsskolen K-U-B-A.


Tidligere faste undervisere / gæsteundervisere: Cæcilie Højbjerg Poulsen, Lucia Odoom, Liv Nimand Duvå, Sebastian Nathan.