Undervisere

Faste undervisere

(Foto: Sigrún Gudbrandsdóttir)
Pernille Abd-El Dayem (født 1985) blev uddannet fra Forfatterskolen i 2012 og har i en årrække undervist på Testrup Højskoles Skrivelinje. Hun debuterede i 2015 med Inden for revet. Siden er romanen June i udkommet 2018, som hun modtog Michael Strunge-prisen og Blixens Årets Talent-pris for, og i august 2022 udkom novellesamlingen Omsorgsdage. Pernille har været arrangør af Donna Wood-oplæsningerne og medredaktør på Donna Wood-genskrivningerne.


(Foto: Daniel Hjorth)
Ditte Holm Bro (født 1985) er forfatter og oversætter fra engelsk, svensk og norsk. Hun har blandt andet oversat værker af Anne Boyer og Adrienne Rich. I 2021 debuterede hun med romanen Fladland på, som hun vandt Kritikersalonens debutantpris for. I maj 2023 udkom hendes anden roman, Hver gang du trækker vejret, indånder du støvet fra vores knogler. Ditte er uddannet fra Skrivekunstakademiet i Bergen og Litterär gestaltning i Göteborg og har tidligere undervist på Vestjyllands Højskole og Skrivekreds i Nordvest.


(Foto: Trine Kobborg)
Rolf Sparre Johansson (født 1985) debuterede i 2015 med digtsamlingen Søvn og har siden udgivet tre yderligere digtsamlinger, senest Lysets jord i 2021. Han er cand.mag. i litteraturvidenskab og har flere års erfaring med skriveundervisning fra Skrivekreds i Nordvest, som han var med til at stifte i 2017. Siden 2010 har han været redaktør på forlaget OVBIDAT. 


Gæsteundervisere, efterår 2023

(Foto: Lea Meilandt)
Hannah Lutz (f. 1984) er opvokset i Finland og har de seneste 14 år boet i Danmark, hvor hun er uddannet fra Forfatterskolen. Siden 2018 har hun undervist på Forfatterskolen PS! for psykisk sårbare og Vallekilde højskole. Hannah debuterede med den anmelderroste roman Vildsvin i 2016, som også blev solgt til udgivelse på Albert Bonniers Förlag i Sverige og Förlaget M i Finland. Hendes anden roman, som har fået titlen Selma, udkommer til august i år.


(Foto: Martin Reinhard)
Martin Bastkjær (født 1987) er forfatter og arbejder desuden som redaktør på forlaget Gutkind. Han er uddannet fra Forfatterskolen i 2013. I 2015 debuterede han med romanen Det nye hav, og i 2018 udkom hans essaysamling De andres geometri. Fra 2015-2020 anmeldte han bøger i Information.


Gry Stokkendahl Dalgas (født 1990) er forfatter og skriveunderviser. I 2019 dimitterede hun fra Talentskolens forfatterlinje, og samme år udkom hendes debutdigtsamling Det er herfra jeg vil begynde at tale, disse ord kan finde vej, for hvilken hun modtog Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris. I foråret 2022 udgav hun langdigtet Kudan; eller Kalven, og i september 2022 udkom hendes bog At performe transkønnet vrede. Gry har tidligere undervist på Skrivekunstskolen, Testrup Højskole og Tologis-logis.


Sabitha Söderholm (født 1989). Hun debuterede som forfatter i 2022 med digtsamlingen Chellam, som blev nomineret til Bogforums debutantpris. I december 2022 udkom hendes anden bog, Månens urt, som blev nomineret til Poesiens Pris, og i 2023 blev hun kåret til Årets talent til Blixenprisen 2023. Hun er desuden uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og har som kunstner også arbejdet meget med tekst, især henvendelsen og brevet. Hun siger selv om sin poetik, at hun opfatter sin skrift som et omsorgsarbejde.


Tidligere faste undervisere / gæsteundervisere: Liv Nimand Duvå, Sidsel Ana Welden Gajardo, Sebastian Nathan, Jakob Slebsager Nielsen, Lucia Odoom, Cæcilie Højbjerg Poulsen.